Apartmaji Maller, Rovinj

Prijetno s prijetnim.

Pa naj še kdo reče, da september ni krasen mesec, za obiskat obalo in tam preživet dan ali več. Za mano je odličen vikend, ki sem ga preživela v obmorskem mestecu Rovinj. Nastanjena sem bila v apartmajih Maller, kateri se nahajajo na odlični lokaciji, na meji z nacionalnim parkom Zlatni rt (Punta Corrente) južno od Rovinja, kateri ponuja veliko površino plaž, vendar več v nadaljevanju.

Izpolnite obrazec in neposredno kontaktirajte lastnika apartmaja

Vaše ime

Vaš e-mail

Želeni datum prihoda

Želeni datum odhoda

Dodatna vprašanja:

Prisrčno in prijetno me je sprejel vedno nasmejan in zelo zgovoren lastnik, ki med drugim odlično govori angleško. Svetoval mi je vse najboljše lokale v mestecu, plaže, prinesel mi je tudi karto Rovinja in mi označil, kje se nahaja kakšna zanimivost, trgovina, lokal in najlepše plaže. Prijetno pa me je presenetil tudi s tem, ko mi je zaupal nekaj svojih knjig, ki opisujejo Rovinj in njegovo okolico. Veliko mi je povedal o zgodovini Rovinja, ljudeh in bližnjih otokih. Skupaj z ženo imata apartmaje, kateri so ocenjeni s štirimi zvezdicami. Prihajata iz Zagreba, vendar že več kot trideset let živita v Rovinju, saj jima je preprosto veliko bolj všeč. Uspela sem spoznat oba. Za dobrodošlico, me je v hladilniku pričakal welcome drink, prijetno hladna voda in domače žganje.

Apartmaji Maller, Rovinj – Apartmaji Hrvaška

Vseh 13 apartmajev je sodobno opremljenih, s tem namreč želijo, da se njihovi gostje počutijo kot doma. Ponujajo dva apartmaja 4+2, devet apartmajev 2+2, en apartma 6+2, en apartma 2+1 in studio. Vsi so klimatizirani, razen dveh imajo ostali balkon s prekrasnim pogledom na morje, raznoliko notranjost celine ali pa na prekrasen jutranji vzhod, v vseh so kuhinje popolnoma opremljene. Največji apartma ima tudi dve kopalnici. Na dvorišču je ogromno parkirišče, katerega del prekriva tudi prijetna senca.

V vsakem apartmaju goste pričaka posteljnina, brisače, v kopalnici sušilec za lase ter toaletni papir, pomivalni stroj, televizorji z velikim spektrom različnih programov in brezžični internet. Hišni ljubljenčki so dobrodošli.

Apartmaji Maller, Rovinj – Apartmaji Hrvaška

Mesto Rovinj, fotogenično mesto. Na vsakem koraku sem lahko opazovala to prečudovito mestece, ki v starem mestnem jedru skriva, na stotine ulic in uličic, vsaka med njimi pa je po svoje posebna. Od vseh pa je najbolj znana ulica Grisija, katera od Balbijevega loka (na sliki), vodi proti cerkvi Sv. Eufemije, katera se nahaja na najvišji točki v Rovinju. Legenda pravi, da naj bi v ulico Svetega Križa, v 9.st. naplavilo kamniti sarkofag Sv. Eufemije iz Carigrada.

Najlepše plaže se nahajajo na področju Zlatega rta, katerega sem omenila na začetku. Zaščiteno področje gozda, v katerem rastejo avtohtoni bori in eksotične stoletne cedre, ki ponujajo prijetno senco in hlad, katera pa sta več kot idealna za sprehajanje ali vožnjo s kolesom. Del Zlatega rta pa je tudi rt Montauro, kjer se nahaja nekdanji kamnolom. Stene le tega, opazujejo rovinjski arhipelag, ki je bil leta 1968 razglašen za naravni rezervat in otok Sv. Katarine, katerega je leta 1905 kupil poljski grof Milewski. Na otok je pripeljal zemljo, posadil drevesa in zgradil dvorec in pristanišče. V okolici rta in samega Rovinja se nahaja 22 manjših otokov.

Apartmaji Maller, Rovinj – Apartmaji Hrvaška

Dovolite si, da vas Rovinj razvaja v vseh pogledih in vas popelje iz vsakdanjega življenja. Je eno izmed najbolj romantičnih in fotogeničnih mestec. Doživite ga.