Last minute

Gospodarska kriza, ki je zajela ves svet (Hrvaška in Slovenija nista nobeni izjemi), je povzročila upad dohodkov predvsem na področju turizma. Večina turistov se prav iz tega razloga raje odloča za last minute ponudbo, ki jo imajo hrvaška, slovenska in druga mesta. Z apartmaji in hoteli  ter rezervacijo želijo počakati, saj niso prepričani, kakšno bo finančno stanje v času dopusta. Na last minute odločanje pa zagotovo vpliva tudi gospodarsko stanje ter krize, s katerimi se spopada celotna Evropa.

Last minute ponudba pa je že od nekdaj zanimiva predvsem za ljudi, kateri nimajo vnaprej določenega kolektivnega dopusta in za proste dneve izvejo tik pred zdajci. Življenje je na splošno nepredvidljivo in zato so Last minute ponudbe vedno aktualne. Razlogi za rezervacije v zadnjem hipu pa so po navadi nepredvideni prosti dnevi, cenovno ugodno ponudba ali pa atraktivna namestitev, ki je zaradi spleta okoliščin nenadoma prosta. Prav tako se ljudje odločajo zadnji hip zaradi družinskih razmer, kot so morda nova služba, čakanje na zaposlitev ali pa rojstvo novega člana.

last minute

Last minute ponudbe so včasih izredno cenovno ugodne in se včasih izplača počakati skoraj do zadnjega dne. Lastniki turističnih namestitev za takšne ponudbe dajo ugodno ceno zaradi različnih razlogov. Eden najpogostejših je zagotovo odpoved rezervacije zaradi nepredvidenega dogodka. Lastniki imajo raje poln apartma, sobo ali počitniško hišo, katero oddajo po nižji ceni, kot pa da je namestitev prazna. Drugi razlog je ta, da je termin sicer v cenovno ugodni last minute ponudbi, vendar je termin izven sezone, katerega lastniki namestitvenih kapacitet težje zapolnijo. Nizka cena je glavni razlog za dopust v nizki sezoni. Vendar pa je vsako leto bolj priljubljeno dopustovanje v pred in posezoni. Še posebej zanimivi so termini izven glavne sezone za družine z majhnimi otroki ter starejšimi osebami. Tako se lahko elegantno izognete veliki gneči in vročini, cene pa so tudi do polovico cenejše kot na vrhuncu sezone. V primeru lepega vremena je takšen dopust kakovosten in sproščujoč.

Last minute ponudba za Slovenijo in Hrvaško bo letos še posebej zanimiva, saj mnogi ne bodo potovali v oddaljene dežele zaradi politične situacije v Evropi. Dopustovanje v bližjih in preverjenih krajih, kjer je ponudba znana, jezik domač in situacija umirjena, bo letos vsekakor prevladovalo nad eksotičnimi potovanji. Temu botruje tudi ekonomska kriza, ki vsako leto pusti pečat na prihodkih v turizmu in številu nočitev v sezoni. Last minute ponudbe so atraktivne zaradi pričakovanja in nizkih cen. Včasih lahko z malo več truda in potrpežljivosti dobite nastanitev v idiličnem kraju ali luksuzni namestitvi za pol cene. Redno spremljanje ponudb je obvezno, ko želite prihraniti nekaj denarja, vendar si še vedno privoščiti kakovosten dopust ter maksimalno izkoristiti proste dni.

Naša last minute ponudba z apartmaji in hoteli vam lahko pomaga do cenovno izjemno ugodnih počitnic, ki si jih zaslužite. Pobrskajte po strani Apartmaji Hrvaška in Slovenija in morda najdete kakšno last minute ponudbo tudi zase. Ponudba last minute hrvaška in slovenska turistična mesta vsako leto ohranja živahna in prav gotovo bo tudi letos kar nekaj last minute ponudb, ki bi jih bilo skoraj greh izpustiti.